Pěšky napříč Venezuelou - Jan Rendl

Pěšky napříč Venezuelou - Jan Rendl

Adresa:

České Budějovice, Senovážné náměstí 2

Termín: 14.10.2024 v 19:00 hod. (pondělí)
Vstupné:

200–250 Kč

14říjen pondělí 19:00

Žánr: ostatní akcepřednášky cestování


Nová cestovatelská přednáška spisovatele a cestovatele Jana Rendla! 14.10. v 19:00 v KD Metropol České Budějovice, tentokrát o pěším přechodu Venezuely! Venezuela, poslední jihoamerická diktatura.

Kdysi ráj na zemi a nejbohatší země kontinentu. Dnes země, zmítaná poslední roky jednou krizí za druhou. Vysoká kriminalita, nedostatek potravin, léků i pohonných hmot. O Venezuele se mnoho pozitivního vskutku nedočtete. Jaká ale je doopravdy? Jan Rendl se to na přelomu roku 2023 a 2024 vydal zjistit na vlastní pěst a udělal to způsobem jemu vlastním – přešel zemi pěšky, aby získal co nejrealističtější pohled. Vydáme se na pochod od hranic s Kolumbií, který střeží majestátné Andy až na vrcholky stolových hor Tepui na trojmezí s Guayanou a Brazílií. Mezi nimi leží Llano, dlouhá planina a s ní realita Venezuely.

Benzín se nakupuje v pet lahvích, lidé na potkání mávají zbraněmi a kolem se plazí chřestýši. Vše to hlídá policie a armáda, která vás jednou okrade a podruhé pohostí, vypere a nabídne nocleh na stanici. Nefunguje internet a elektřinu mají místní často jen díky vlastním generátorům. Zatímco ze zdí a soch na náměstí shlíží Hugo Chávez, lidé si mění své vypěstované produkty bez použití peněz, protože už jim často žádné nezbyly. Do toho všeho si napříč zemí kráčí gringo a poznává nejen tvrdou realitu, ale i nádherné laguny a vodopády uprostřed džungle, indiánská území pod Roraimou nebo hořkosladkost Caracasu, nejnebezpečnějšího hlavního města na světě.

Přidáte se na procházku i vy? Jan Rendl, dvaatřicetiletý cestovatel, spisovatel a extrémní sportovec. Je autorem několika cestopisů o pěších dobrodružstvích po celém světě. Za sebou má více než 300 přednášek pro veřejnost, ale i školy. Procestoval přes šedesát zemí světa, převážně pěšky. Jako první Čech například přešel pěšky Jižní Ameriku či v rekordním čase necelých 39 dní obešel Československo s plnou polní. Jeho cesty jsou plné bizarních a vtipných zážitků, o kterých poutavě vypraví při svých přednáškách.

Kulturní centra - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pěšky napříč...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (1 044 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (9.2 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (19.9 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.2 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.5 km)