Večer vietnamského filmu: Země snů

Večer vietnamského filmu: Země snů

Adresa:

Praha 11, Malenická 1784

Termín: 18.11.2015
Vstupné:

dobrovolné

18listopad čtvrtek 01:00

Žánr: filmdokument


Dokumentární film, režie Martin Ryšavý, námět Eva Pechová a Šárka Martínková, kamera Jan Procházka a Martin Ryšavý, Česko, 2009, 67 min

Vietnamská komunita v České republice prochází momentálně prudkým přerodem. Část jejích příslušníků se v důsledku ekonomické krize nachází ve velice složitých ekonomických podmínkách, musí opouštět zaběhlé způsoby obživy a hledat nové. Jejich konkurenty se v této situaci stávají noví vietnamští imigranti, kteří se prostřednictvím personálních agentur snaží hledat práci v českých podnicích.

Velká část těchto ekonomických přistěhovalců přichází do České republiky s obrovským dluhem za zprostředkování cesty a s přehnanými očekáváními, zároveň bez znalosti jazyka a prostředí, bez znalosti českých zákonů a z nich vyplývajících povinností a práv. Výšše zmíněné faktory vedou k větší zranitelnosti těchto lidí jak z hlediska jejich možného vykořisování, tak z hlediska jejich více či méně nevědomého a často zcela nedobrovolného porušení imigračních zákonů.

Film Země snů přináší zprávu o velice tíživé a často až osobní tragédií hrozící situaci některých z nich a připojuje zasvěcené komentáře zdejších vietnamských starousedlíků a kompetentních osob, které mají za českou stranu starost o imigranty v popisu práce, a už jde o vysoké státní úředníky, právníky nebo zástupce českých podnikatelů, kteří práci vietnamských dělníků využívají.

Film vznikl za podpory Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie a v koprodukci s Českou televizí a v roce 2010 byl oceněn Cenou Pavla Kouteckého za nejlepší domácí dokumentární film.

Přijďte s námi strávit hezký večer v rámci "Večera vietnamského filmu", tentokrát s filmem Zemně snů. Osobní účast přislíbili členové spolku South East Asia - liaison / Klub Hanoi a také autoři filmu, budete mít tak jedinečnou možnost se na cokoliv zeptat, co souvisí s uvedenou projekcí či vietnamským prostředním :-)

Akci pořádá spolek South East Asia - liaison / Klub Hanoi (www.klubhanoi.cz, www.sea-l.cz).

Vstupné na projekci je dobrovolné.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 11 Akce v MČ Praha 11

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Večer vietnamského...

Top Hotel PrahaPraha (1 860 metrů)

Residence TrafickPraha (4.3 km)

VIPliving HouseboatPraha (6.6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (7 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (7.2 km)