Jan Evják: „Svět skončil, tak jsem jel“

Jan Evják: „Svět skončil, tak jsem jel“

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 26.10.2016
Vstupné:

0

26říjen středa 16:00

Žánr: ostatní akce hody besedaautogramiádazdarmaknihy


Středa 26. října v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Jen málo českých cyklocestovatelů navštívilo země Střední Ameriky. Jan Evják navíc pronikl do nebezpečných oblastí, kam se cizincům nedoporučuje cestovat. A pořídil jedinečné fotografie, které běžně cykloturisté ze svých cest nevozí. Beseda a autogramiáda proběhne ve středu 26. října v kavárně DOMU KNIHY KNIHCENTRUM.cz.

Svět skončil, tak jsem jel - Na kole Střední Amerikou Jan Evják: „Byl leden 2013, svět už měl být téměř dva měsíce v kolapsu po svém konci a přežít měli jen ti k tomu předurčení. Rozhlédl jsem se kolem. Pohled na billboardy a plakáty s tvářemi arogantních politiků dával tušit, že ne vše je úplně v pořádku, vtíravá středoevropská zima se drala pod kabát a na nohou mne záblo.“

Takto začal příběh Jana Evjáka, který během čtyřměsíční cesty na kole po Střední Americe navštívil Mexický Yucatán, Belize, Guatemalu, El Salvador, Honduras, Nikaraguu, Kostariku a Severní Panamu. Takto podrobně projelo tento kout světa jen málo českých cyklocestovatelů. Jan Evják navíc pronikl až do jejich nitra, do nebezpečných oblastí, kam se cizincům nedoporučuje cestovat. Titul vydalo nakladatelství Cykloknihy.

Jan Evják vystudoval VOŠL Trutnov. Od dětství má silný vztah k přírodě, původní výlety do Beskyd a Javorníků vystřídaly posléze treky v blízkých pohořích. Prošel slovenské, ukrajinské a rumunské Karpaty, ale třeba také východní Pyreneje či pohoří Norska. Procestoval také několik zemí Jižní Ameriky, na kole projel Střední Ameriku a Norsko. Nemá vyhraněný styl, rád kombinuje treky s návštěvou zajímavých historických míst či se svéráznou architekturou. V České republice patří mezi jeho oblíbené hory Beskydy, ve kterých se pohybuje pokud možno na kole.

Mezi jeho koníčky patří také historie, zejména se zajímá o sestřelené či havarované letouny z období druhé světové války. Články nejen na toto téma publikoval v MF Dnes nebo na serveru detektorweb.cz. Nyní působí také jako občasný přispěvatel časopisu Treking. Během měsíce října se zúčastněte slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského. Po celý měsíc říjen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce KNIŽNÍ HODY - 5. KNIHA ZDARMA.

Akce platí do 31. 10. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jan Evják: „Svět...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)