Kniha ti sluší s Radkou Denemarkovou

Kniha ti sluší s Radkou Denemarkovou

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8,

Termín: 18.4.2016
Vstupné:

0

18duben pondělí 16:00

Žánr: ostatní akcebesedaautogramiádaknihy


pondělí 18. dubna v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Těm, kterým neunikl vizuálně hravý celovečerní snímek MY 2, nemusíme představovat trojnásobnou laureátku Magnesie Litery Radku Denemarkovou.

Pro většinu zkušených tvůrců je MY 2 celovečerním filmovým debutem. U příležitosti premiéry filmu vydalo v listopadu 2014 vydavatelství Mladá fronta stejnojmennou knihu. Beseda a autogramiáda autorky proběhne u příležitosti konání kampaně Kniha ti sluší v pondělí 18. dubna v 16.00. V roce 2014 se v Praze sejdou dva lidé. Ema a Tony. Ema je na útěku z nešťastného manželství, Tony je oblíbeným kadeřníkem.

Oba se chtějí líbit mužům… Příběh MY 2 je jemná i drsná miniatura o dnešku. Přitom nadčasová. O lásce mezi lidmi, co vlastně znamená a jak málo nebo jak mnoho znamenat může. I v tom nejvšednějším z oblasti lásky se skrývá hraniční poloha. A nakolik záleží na sexuální orientaci? Jsme jen erotický mechanismus? Proč jsou vazby mezi lidmi pohodlně uvolněné, ale právě proto tak děsivě nespolehlivé? Kam postoupilo odtržení sexu od emocí, proč se tak často zaměňuje láska za sex? Lidé se ve vztazích navzájem „zabíjejí“, krok za krokem.

Manželská i volná láska se často ukrývají za masku falešného štěstí. Jsme v kontaktu přes nespočetné sítě, ale ty nás paradoxně drží v povzdálí. Pro film MY 2 vznikl příběh o křehkosti, neduživosti a zranitelnosti našich vztahů. Radka Denemarková vystudovala germanistiku a bohemistiku na FF UK, 1997 získala doktorát. Pracovala v Ústavu pro českou literaturu AV ČR, též jako dramaturgyně v Divadle Na zábradlí.

Od roku 2004 na volné noze. Publikovala monografii Evalda Schorma Sám sobě nepřítelem (1998), redigovala sborník Zlatá šedesátá (2000), je autorkou studie Ohlédnutí za Milenou Honzíkovou (in: Dopis zmizelému, 2003). V roce 2005 vyšla její prozaická prvotina A já pořád kdo to tluče, o rok později román Peníze od Hitlera (Magnesia Litera za nejlepší prózu roku). Polské vydání bylo nominováno na cenu Angelus (2009), za německé obdržela Usedomskou literární cenu (2011) a Cenu Georga Dehia (2012).

Románová monografie Smrt, nebudeš se báti aneb Příběh Petra Lébla (2008) byla oceněna Magnesií Literou za nejlepší publicistickou knihu roku. V roce 2010 uvedlo Divadlo Na zábradlí její divadelní hru Spací vady (knižně 2012). Za překlad knihy Rozhoupaný dech (2010) od Herty Müllerové, nositelky Nobelovy ceny, získala Magnesii Literu za překlad roku. Dvojromán Kobold (2011) byl nominován na Cenu Josefa Škvoreckého. Její texty byly přeloženy do 17 jazyků. Beseda se koná v rámci kampaně Kniha ti sluší. V týdnu od 18. do 23. dubna 2016 po celém Česku proběhnou oslavy Světového dne knihy a autorských práv. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat.

Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně. Během měsíce dubna se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény. Po celý měsíc duben bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“.

Akce platí do 30. 4. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!  

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kniha ti sluší s...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)